Jeep Cherokee SRT8 à la Ferrari

Ferrari-inspirerade Jeep Cherokee SRT8 till Alonso och Massa

Det är så mycket snö i Ferraris hemstad Maranello att F1-stjärnorna Fernando Alonso och Felipe Massa har svårt att ta sig fram. Därför får de nu var sin värsting som enkelt klättrar över snövallarna – två Ferrari-inspirerade Jeep Cherokee SRT8 har levererats.

Jeep Cherokee SRT8 går inte av gör hackor i originalutförande men efter att ha sett dessa båda specialframtagna Ferrari-inspirerade versioner står sig ändå originalet slätt.

Det är Ferraris båda Formel 1-förare Fernando Alonso och Felipe Massa som har fått leksakerna. Ferrari skojar till det lite i pressmeddelandet och berättar att de båda grabbarna har det tufft att ta sig fram i Maranello nu när det har fallit några centimeter snö de senaste dagarna. Därför har de fått två snödugliga maskiner med gott om kraft under huven.

De båda kärrorna är lackerade i Ferraris röda kulör Rosso Corsa med svarta ränder och mattsvarta tak och dessutom försedda med mattsvarta grillar med röda inlägg, mattsvarta 20-tumsfälgar, kolfiberbackspeglar samt italienska flaggor målade på undersidan av respektive takspoiler. Sistnämnda är en sorts hyllning till F1-bilen Ferrari 150⁰. Även interiören har fått en dos Ferrari-inspiration.

Som krona på verket har man sänkt bilarna med nästan fyra centimeter.

Under huven ruvar SRT8:ans vanliga 6,4-liters HEMI-motor med 477 hästkrafter och 630 newtonmeter. Motorn har teknik som kan stänga av fyra av de åtta cylindrarna för lägre bränsleförbrukning när det är möjligt.

F1-stjärnornas nya tjänstebilar gör 0-96 km/h på 4,8 sekunder, 0-161 km/h på cirka 16,5 sekunder, kvartsmilen på ungefär 13,5 sekunder och bromsar från 96 km/h till stillastående på 35,4 meter.

Marknadschefen på Chryslers SRT- och motorsportavdelning, Beth Paretta, var eld och lågor när hon lämnade över de båda monstren till Ferraris F1-stjärnor.

– Vi vet att både Alonso och Massa kommer att känna sig som hemma i våra ultimata prestandasuvar, sa hon vid överlämningen i Maranello.

Nu blev du kanske sugen på en Jeep Cherokee SRT8 efter att ha sett dessa båda? Då ska du veta att modellen lanseras i Europa till sommaren. Dock kan du inte få en Ferrari-inspirerad version likt Alonsos och Massas.

Undrar du varför Jeep levererar bilar till Ferraris Formel 1-team? Inte så konstigt faktiskt. Jeep ingår i Chrysler vars majoritetsägare heter Fiat som dessutom äger Ferrari. Så var det med den saken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!