091105-ferrari-f1-pengar

FERRARI: Pengar inte orsaken till avhopp från Formel 1

Ferrari påstår att det inte alls är ekonomin som gjort att Honda, BMW, Bridgestone och nu senast Toyota slutar med Formel 1.

Det är på Ferraris officiella hemsida som de skriver att det i stället är de som styrt FIA och deras ”krig” mot tillverkarna som gjort att Honda, BMW, Toyota och Bridgestone beslutat sig för att sluta.

Ferrari skriver vidare att de nya team som nu kommer in i Formel 1 inte är av samma kaliber som de som slutat. Ferrari ifrågasätter hur många av dem som verkligen står på startlinjen 2010 och om de är kvar till årets slut.

Det italienska stallet jämför också den nuvarande situationen med Agatha Christies bok ”Tio små indianer” (även känd som ”Tio små negerpojkar” och ”Och så var de bara en” där sistnämnda är den som brukas i dag även om den kanske är mindre känd) där mördaren inte grips förrän samtliga är dödade.

Ferrari vill ha ett lyckligare slut på den här historien.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!