060124_ferrari_f1 Foto: Ferrari

Ferraris nya F1 - nu är den officiell

Ferrari har nu visat upp sin nya Formel 1 kallad 248 F1. Det är med den som Ferrari ska vinna den första säsongen med V8 motorer och teamets generaldirektör Jean Todt är optimistisk.

Så här ser den ut. Ferraris nya Formel 1 bil med V8, kallad 248 F1. Och det är ett Ferrariteam som är beslutsamma om att vara tillbaka i topp som presenterar superbilen.

Generaldirektör för teamet, Jean Todt, berättade om sina tankar kring bilen:

- Att se den nya bilen med nya sponsorer och - framförallt - med nummer fem och sex på får tankarna att glida iväg till gamla tider, sa han och fortsatte:

- Hela teamet vill att vi ska tillbaka till toppen i år och vi är säkra på att vi kommer lyckas.

Ross Brawn, teknisk chef, höll med Todt.

- Det är en bra bil, vi har haft mycket tid på oss med den. Halvvägs in på förra säsongen insåg vi att vi inte skulle kunna nå förstaplatsen och sen dess har vi arbetat mycket mer med nya bilen. Men än är det mycket kvar att göra. Till exempel måste stötdämparna bli bättre för att klara de kraftigare vibrationerna från V8: n, förklarade Brawn och tillade att bilen kommer att vara provisorisk fram till premiären på i Bahrain 12 mars. Först då får vi se om den är så bra som Ferrari säger att den är.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!