Filé Oscar!

Oscar Svedlund blev vinnare av Grupp N-klassen i Svenska Rallyt, mitt i middagen! Fyra timmar efter målgång utropades han till segrare i samma stund som Juho Hänninen uteslöts.

Det var vid den tekniska efterkontrollen som det upptäcktes att finländarens Mitsubishi var försedd med två extra bränslepumpar. Han uteslöts och Oscar Svedlund från Karlstad tilldelades segern, tio poäng och ledning i Grupp N-VM. – Helt OK, även om det känns lite märkligt att vinna på det här sättet, medgav Oscar som befann sig på restaurang i hemstaden Karlstad när han fick beskedet. Svedlund är inte anmäld till VM i Grupp N  men tack var det wild card han tilldelades av arrangören innan start kunde han tillgodoräkna sig fullpoängaren för segern. 

– Jag leder VM. Vem vet, efter det här kanske jag anmäler mig till hela mästerskapet. Jag har ju fortfarande chansen att göra det, sa han och skrattade. Grupp N-segern var Svedlunds tredje i VM-sammanhang. Tidigare har han vunnit klassen i Wales och i Spanien.

Resultat Uddeholm Swedish Rally 8-11 februari.

Grupp N: 1) Oscar Svedlund, Sverige, Subaru, 3.25.29,2, 

2) Anton Alén, Finland, d:o, 3.26.07,8, 

3) Kristian Sohlberg, d:o, d:o, 3.27.11,9, 

4) Eyvind Brynildsen, Norge, Mitsubishi, 3.29.50,2, 

5) Armindo Araujo, Portugal, d:o, 3.30.07,7, 

6) Michal Solowow, Polen, d:o, 3.30.26,1.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!