FILM: Åk med ”Monster” Tajima i Pikes Peak

Det återstår lite drygt två veckor tills det är dags för årets upplaga av Pikes Peak. Men varför inte ladda upp redan nu, genom att åka med rekordhållaren ”Monster” Tajima i denna elvaminutersfilm.

Årets upplaga av den klassiska backtävlingen Pikes Peak i Colorado blev som bekant uppskjuten, med nytt datum satt till 12:e augusti. Det vill säga om lite drygt två veckor.

En av de som ska tävla då, och som har varit med flera gånger tidigare, är Suzukis förare och tidigare tävlingschef ”Monster” Tajima. Han år också hållare av det officiella rekordet uppför Pikes Peak och regerande mästare sedan i fjol. 

Filmen nedan är från 2010, och kommer inte från rekordloppet, men är klart sevärd ändå. För att citera Teknikens Världs egen motorsportguru, PeO Kjellström, ”Jag har sett fler filmer från Pikes Peak men det här är den enda som fått mig åksjuk.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!