FILM: Följ med Sébastien Loeb uppför Pikes Peak

Jämnt 25 år efter Ari Vatanens och Peugeots seger i Pikes Peak 1988 upprepade Sébastien Loeb bedriften för det franska märket. Se filmen inifrån bilen under rekordet!

Det är i år jämnt 25 år sedan Ari Vatanen i en Peugeot 405 T16 vann backtävlingen vid Pikes Peak. Peugeots film från loppet blev till en kortfilm, Climb Dance, som vann priser på flera filmfestivaler runt om i världen. Med anledning av detta ställde ju Peugeot som bekant upp i Pikes Peak igen, den gångna helgen, med Sébastien Loeb bakom ratten på en Peugeot 208 T16.

Resultatet av detta vet vi. Vinst och rekordtid. Med rejäl marginal dessutom. Men det är först nu en incarfilm från rekordkörningen har letat sig ut på Internet. Det må inte vara filmfestivalklass på den (i den här tappningen i alla fall), men nog är den ganska imponerande. Se filmen nedan!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!