FILM: Hyundai i20 WRC

Hyundai släpper första filmen och nya bilder på sin WRC-racer som baseras på lilla i20. Bilen utvecklas nu för fullt i Hyundais europeiska högkvarter i tyska Offenbach.

Hyundai gör som teknikensvarld.se skrivit om tidigare gör comeback i WRC-serien. Från och med säsongen 2013 kommer den sydkoreanska tillverkaren delta med en rallyversion av lilla i20 som får en 1,6 liters turbofyra på än så länge okänt antal hästkrafter. Men hästkrafter finns det, något som inte minns avslöjas av videoklippet nedan. Troligtvis rör det sig om cirka 300 hästkrafter som letar sig ner till alla fyra hjul via en sekventiell växellåda.

 Bilen är byggd helt enligt FIA:s reglemente och testas nere i tyska Offenbach. Hyundai har i nuläget inga planer på att bygga en hårigare version av vanliga i20.

 Satsningen innebär en comeback för Hyundai som varit frånvarande från rallyvärlden i tio år. Sist märket tävlade officiellt i rally var 2003. Den första WRC-tävlingen gick av stapeln 1998, i F2-klassen. 2000 tog man sig upp till toppklassen med en WRC-version av Accent.

 Nu väntar motstånd om 2013 års titel från rallyrävarna Ford, Citroën, Volkswagen och Mini.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!