Finland med i STCC-kalendern 2017

STCC kommer att tävla i Finland nästa år för första gången i mästerskapets historia enligt den preliminära kalender som släpptes av mästerskapsorganisationen i dag.

– Efter premiären på Ring Knutstorp åker vi till Alastaro. Motivet till att vi valt att förlägga en deltävling i Finland är dels ett steg i utvecklingen mot ett skandinaviskt mästerskap, men det beror också på ett stort intresse från finska team att köra i STCC, säger Jonas Lundin, vd STCC AB.

En annan nyhet är en utökning till åtta tävlingshelger där den tredje ännu ej är avslöjad.

– Den är tills vidare preliminär. Den är i första hand tänkt för våra supportklasser, men skulle också kunna bli den åttonde för STCC. När det gäller detaljerna för den måste vi få återkomma, säger Lundin.

Säsongsstarten har ändrats där Knutstorp, som höll säsongsfinalen i år, istället får premiären och Mantorp Park är tillbaka som värd för finalen.

Preliminär STCC-kalender 2017

04-06/05 Knutstorp,

19-21/05 Alastaro, Finland

02-04/06 TBA

16-17/06 Solvalla

07-09/07 Falkenberg

11-13/08 Karlskoga

01-03/09 Anderstorp

14-16/09 Mantorp Park

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet