070209_rallyt

Finsk dominans blev norsk ledning

Under torsdagskvällen inleddes årets upplaga Uddeholm Swedish Rally på en specialbyggd bana inne på Färjestadstravet. De 10 410 åskådarna som tagit sig dit fick se en finsk dominans under hela kvällen.

Så fort infrastrukturminister Åsa Torstensson invigt Uddeholm Swedish Rally var det finskt för hela slanten på Färjestadstravet. Snabbast var Toni Gardemeister i en Mitsubishi Lancer, följd av favoriten Marcus Grönholm som gav mästaren Sébastien Loeb ordentligt med stryk i deras duell sedan den senare fått kärringstopp i starten. Tredjeplatsen togs om hand av Petter Solberg , fyra blev Mikko Hirvonen och femma blev Jari-Matti Latvala. Bästa svensk efter superspecialsträckan var Patrik Flodin som blev sexa, 2,6 sekunder efter Gardemeister.

Det var den enda sträckan som kördes i går och idag börjar rallyt på allvar. I skrivandets stund har dagens första sträcka just fullföljts och leder gör norrmannen Petter Solberg, följd av Gardemeister, italienaren Gigi Galli och Marcus Grönholm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!