100713 formel renault

Finsk dominans i Formel Renault

Dramatiskt på estländska Pärnubanan när Miika Kunranta kammade hem rubbet.

Svenska och nordiska Formel Renault-mästerskapen ångar vidare och i helgen kördes femte deltävlingen. På estländska Pärnubanan vann finländaren Miika Kunranta båda deltävlingarna.

I det första loppet, som kantades av kollisioner och avåkningar, körde ledaren i sammandraget, Daniel Roos, in som tvåa. I det andra krockade han och tvingades bryta. Andraplatsen gick till Kevin Kleveros medans hemmaföraren Johannes Moor körde till sig sin andra tredjeplacering för helgen.

Omgångens delpris av utmärkelsen Ronnie Peterson Trophy, som delas ut i Teknikens Världs regi, gick föga förvånande till helgens dominant Miika Kunranta som nu vunnit priset två gånger denna säsong.

Nästa lopp går av stapeln på finska Ahvenisto den 10-11 september. Därpå följer säsongsavslutningen på Mantorp Park den 1-2 oktober.

Ronnie Peterson Trophy 2010

Knutstorp: Daniel Roos

Kemora: Miika Kunranta

Karlskoga: Mattias Lindberg

Alastaro: Kevin Kleveros

Pärnu: Miika Kunranta

Ställning Formel Renault Sverige

1) Daniel Roos 200

2) Kevin Kleveros 166

3) Mattias Lindberg 127

4) Miika Kunranta 127

5) John Bryant-Meisner 79

Ställningen i NEZ, det nordiska mästerskapet, är densamma.

Extern länk

Formel Renault Sverige

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!