090614-akropolisrallyt Foto: Mikko Hirvonen

Finsk seger i Akropolisrallyt

Mikko Hirvonen i Ford Focus vann Akropolisrallyt och är nu bara sju poäng efter Sebastien Loeb i rally-VM. Loeb gjorde för en gångs skull ett misstag och rullade bort sig och sin Citroën ur tävlingen.

Det var stort manfall i huvudklassen WRC på de tuffa och steniga grekiska vägarna. Rävspel inledningsvis för att få de bästa förutsättningarna (underlag på vägen) spelade också in.

Jari Matti Latvala gav dock järnet vilket resulterade i en avåkning på första dagen och hans kontrakt med Ford hade vingar. Tack vare att så många andra bröt, Petter Solberg, Henning Solberg, Daniel Sordo, Sebastien Loeb, blev dock Latvala trea i mål och kanske får teamchefen Malcolm Wilsons förlåtelse.

 

I Grupp N (PWRC) blev det en katastrofal helg för svenskarna. Patrik Sandell i Skoda var snabb men drabbades av elfel andra dagen och tappade alla chanser till ett VM-guld. Patrik Flodin i Subaru hade stötdämparproblem rallyt igenom och blev till slut åtta i klassen. Sandell slutade tolva, elproblemen gjorde att han tappade från andraplats.

 

Resultat Akropolisrallyt

1.  Mikko Hirvonen         Ford        4h09 m 42.5 s

2.  Sebastien Ogier        Citroen     +  1 m 12.9 s

3.  Jari-Matti Latvala     Ford        +  1 m 45.0 s

4.  Federico Villagra      Ford        +  3 m 48.3 s

5.  Conrad Rautenbach      Citroen     +  3 m 59.8 s

6.  Khalid Al Qassimi      Ford        +  7 m 04.3 s

7.  Mads Ostberg           Subaru      + 12 m 24.9 s

8.  Lambros Athanassoulas  Skoda       + 12 m 47.6 s

9.  Nasser Al-Attiyah      Subaru      + 13 m 09.9 s

10.  Armindo Araujo         Mitsubishi  + 15 m 04.5 s

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!