100731-wrc-finland-latvala Foto: Les Kolczak

Finskt i Finland!

Jari-Matti Latvala tog sin största seger någonsin när han i helgen vann Rally Finland i sin Ford Focus. 25-åringen blev den yngste segraren någonsin i tävlingen.

Det hela såg upplagt ut för Latvalas teamkamrat Mikko Hirvonen som också var snabbast inledningsvis men kraschade rejält. Detta gav ledningen till norrmannen Petter Solberg men han kunde inte hålla undan för Latvala.

Citroënteamets stab försökte in i det sista att störa J-M Latvala men lyckades aldrig. Sebastien Ogier blev tvåa, tyckte han var en vinnare (!) ändå, och Sebastien Loeb trea efter lite inledande problem.

Juha Kankkunen, ja ni läser rätt, gjorde comeback och blev åttonde man totalt. Hans första WRC-rally på åtta år. Respekt!

I Super 2000 blev det dubbelt svenskt på prispallen genom PG Andersson på andraplats och Patrik Sandell på tredje. Åt finländaren Juho Hänninen fanns inget att göra, han körde helt enkelt för fort. Alla i täten åkte Skoda Fabia.

Patrik Flodin hade kunnat sno åt sig VM-ledningen i Grupp N, PWRC, om inte motorn sagt upp sig och han fick bryta.

 

Resultat:

.

1. Jari-Matti Latvala Ford      2t31m29.6s

2. Sebastien Ogier      Citroen      + 10.1s

3. Sebastien Loeb       Citroen     + 26.0s

4. Petter Solberg       Citroen     + 30.7s

5. Dani Sordo          Citroen    + 1m45.0s

6. Matthew Wilson       Ford      + 5m43.7s

7. Mads Ostberg        Subaru    + 5m50.8s

8. Juha Kankkunen       Ford       + 7m49.0s

9. Juho Hanninen        Skoda      + 9m05.0s

10. P-G Andersson       Skoda    + 10m15.7

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!