Fjärde raka WRC2-segern för Pontus Tidemand

Värmlänningen Pontus Tidemand stormar fram mot en VM-titel i rally-VM, då i klassen WRC2. I helgen tog han sin fjärde seger.

Rally-VM avgjordes i Portugal där hundra tusentals åskådare flockades på sträckorna. De fick se ett dramatiskt rally där slutligen Sébastien Ogier, Ford, segrade före Thierry Neuville och Dani Sordo, båda i Hyundai.

Men innan målgång hade mycket skett och ett flertal av opponenterna hade rullat eller åkt av och rallyt hade så mycket som sex olika ledare. En av dem var Ott Tanak, Ford, som såg ut att gå som segrare men slog sönder en hjulupphängning och slutade fyra.

Pontus Tidemand var med i toppen i WRC2 hela tiden men det såg ut som om Andreas Mikkelsen, före detta Volkswagen i stora WRC, skulle bli för svår. Men med tre minuters ledning rullade norrmannen på den sista sträckan och Pontus Tidemand kunde ta segern, vilken var hans fjärde för året i klassen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!