090629-stcc-knutstorp Foto: MF/MediaEmpire

Flash blixtrade till i STCC

Uträknad av många, men altmeister Jan ”Flash” Nilsson gav svar på tal när STCC kördes på Ring Knutstorp.

Jan Nilsson, BMW, är alltid segerkandidat, om man lyssnar på honom själv i alla fall. Men innan helgens STCC på Knutstorp hade han inte vunnit sedan Karlskoga 2005!

Denna seger, hans 31:a i STCC, kom i helgens andra lopp. ”Flash” ska tacka Mattias Andersson mest för det.

Alfa Romeo-föraren Mattias Andersson är en av seriens mest defensiva förare och svår att komma förbi. När han ledde loppet (startade i första led efter omvänd startordning för första heatet) blev det rena lämmeltåget efter honom.

Janne Nilsson lyckades dock finna en lucka, om än knappt med stor sladd som följd, vilket det tog bakomvarande allt för lång tid att göra.

När Robin Rudholm väl var förbi Alfan var loppet avgjort. ”Flash” segrade, Rudholm tvåa och Robert Dahlgren trea. Mattias Andersson blev fyra.

”Flash” försökte sig på ett Schumacher-hopp på segerpodiet men värmlänningen orkade bara med ett litet skutt.

Robert Dahlgren i Volvo C30 har haft en motig säsong. Ofta snabbast på träning och i kval men i tävlingarna har det strulat på olika sätt.

Nu fick han till det. Seger i första heatet och tredjeplats i det andra innebar ett rejält kliv uppåt i sammanställningen.

Dahlgren vann ett spännande första lopp där uppvaktningen bakifrån var stor ända till de sista varven då han fick en lucka före Robin Rudholm som tog två andraplatser i helgen. Skön revansch för noll poäng i Göteborgstävlingen.

Serieledande Thed Björk blev trea i första heatet och var nöjd med det. Lika glad var han inte efter heat två där han fick lämna sin BMW på banan kraftigt demolerad och konstatera att ledningen i tabellen krympt drastiskt.

Björk och Richard Göransson, BMW, kolliderade i utgången av första kurvan. Björk hamnade i räcket, Göransson åkte av men kunde fortsätta och blev femma i mål.

Det är sådant domarna brukar kalla ”race incident”. Frågan är om Richard Göranssons vändning av Tommy Rustad i första loppet var det?

Tommy Rustad lyckades mirakulöst hålla sin Volvo C30 kvar på banan och blev sexa i mål i heatet, en placering han upprepade i heat två. Även där var han involverad i en del incidenter men norrmannen ligger fortfarande tvåa totalt i mästerskapet. 

 

 

Resultat STCC Ring Knutstorp Heat 1

1) Robert Dahlgren, Volvo C30

2) Robin Rudholm, BMW 320Si

3) Thed Björk, BMW 320Si

4) Richard Göransson, BMW 320Si

5) Jan Nilsson, BMW 320Si

6) Tommy Rustad, Volvo C30

7) Mattias Andersson, Alfa Romeo 156

8) Roger Eriksson, Seat Leon

 

Resultat STCC Ring Knutstorp Heat 2

1) Jan Nilsson

2) Robin Rudholm

3) Robert Dahlgren

4) Mattias Andersson 

5) Richard Göransson

6) Tommy Rustad

7) Roger Eriksson

9) Patrik Olsson, VW Scirocco

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!