070212_e85

Flash Engineering kör med E85

Volvoteamet Polestar Racing har deklarerat att de tävlar på etanol i STCC. Nu gör Jan"Flash" Nilsson och Flash Engineering samma sak med sitt BMW-stall. Aldrig förr har BMW tävlat på etanol.

Jan ”Flash” Nilsson accepterade inte ett nej och nu får han som han vill. 

- Jag blir gärna den förste som vinner en nationell racingklass på etanol, säger Flash. 

Bilen går inte fortare när man byter till etanol, det är inte det som är orsaken till bränsleskiftet. 

- Inte alls, säger Flash Nilsson. Det handlar om miljön, säger han. 

- Eftersom det går att göra motorsporten miljövänligare så ska vi göra det. Det är ett bra beslut av STCC AB att inför etanol, det är ett bra beslut av Flash Engineering att köra på det och det är ett bra beslut av BMW Motorsport att stötta oss i den satsningen. 

- BMW har inte med etanol i sitt bränsleprogram men det kändes viktigt att få med dem på det här. Jag har haft en del möten och de har lyssnat på mina argument för etanol. Vi har haft Posten i ryggen som ställer sig oerhört positiva till detta och nu har BMW Motorsport valt att vara med oss, säger ”Flash”. 

BMW Motorsport kommer nu att supporta Flash Engineering i ombyggnationen av motorerna. 

- För Flash Engineering har det aldrig varit en diskussion om vi skulle köra etanol eller inte. Frågan handlade bara om vi skulle få BMW med oss eller mot oss. Och till en början uppfattade jag det som att de kände en osäkerhet eftersom de inte har etanol i sitt bränsleprogram. Men de har varit väldigt bra att jobba med och vi har kommit fram till en bra lösning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!