100309-flash 2010 stcc

Flash expanderar satsningen 2010

Flash Engineering presenterar en rekordsatsning inför säsongen 2010. Nyheterna är många – uppgraderade BMW-bilar, trebilssatsning i Carrera Cup, nya starka samarbetspartners, expansion utomlands, och mycket annat.

Jan ”Flash” Nilsson och Thed Björk jagar tillsammans nya titlar i STCC och Skandinaviska Cupen med två uppgraderade och omgjorda BMW 320si 2010.

Flash Engineering siktar på internationell expansion under 2010. Planer finns på deltagande i både ETCC, EM för standardvagnar, och DTC, den danska motsvarigheten till STCC.

Förutom STCC satsar Flash Engineering hårt på Carrera Cup Scandinavia. Prins Carl Philip inleder sitt tredje år med nya målsättningar.

– Det är med tillförsikt jag ser fram emot årets säsong. Nu har jag två säsonger i ryggen och vi har flyttat fram målsättningen till topp tolv, säger Prins Carl Philip som slutade på 15:e plats av 35 förare förra året.

Flash Engineering expanderar med ytterligare två bilar i Carrera Cup Scandinavia.

Norrmannen Roar Lindland kommer att köra en av Porscharna och JTCC-mästaren Linus Ohlsson tar steget upp till Carrera Cup Scandinavia tillsammans med Flash Engineering.

I dagarna offentliggjorde också Johan Sturesson att han byter bilmärke. Efter sex år med Peugeot i olika versioner går han över till BMW även han.

Fortfarande har inte Brovallen Motorsport avslöjat vilka bilar eller förare de kommer med i STCC. Samma sak med Chevrolet-stallet.

Någon officiell startlista har inte presenterats men dessa förare får anses som säkra startande:

Thed Björk, BMW

Janne Nilssson, BMW

Robban Dahlgren, Volvo

Tommy Rustad, Volvo

Richard Göransson, BMW

Fredrik Ekblom, VW

Patrik Ohlsson, VW

Mattias Andersson, Alfa Romeo

Johan Sturesson, BMW

Andreas Ebbesson, BMW

2 st Brovallen Motorsport

2 st Chevrolet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!