090418-Flavio Briatore Foto: LAT Photographic

Flavio Briatore på stridshumör

Renaults stallchef Flavio Briatore är på stridshumör mot Brawn GP och dess förare och under Kinas Grand Prix-helg gick han till angrepp. Detta innan kvalet där tre av ”hans” motorer blev först...

Anledningen var förstås att Brawn GP inte ansågs ha gjort något fel när de konstruerade den diffuser som nu visar sig vara så framgångsrik. När nu teamet dominerar Formel 1 menar Flavio Briatore att teamet ändå gör det på ett orättvist sätt.

Han angriper vidare förarna och säger att mästerskapet nu kommer att avgöras mellan en förare som var nära att bli arbetslös och en som är lika snabb som en vägmarkering.

Jenson Button replikerade:

– Briatore glömde tillägga en sak och det är att han ville anställa mig som förare till den här säsongen.

Barrichello, som alltsä är vägmarkeringen, sa:

– Formel 1 depån är full av bra människor, men också många dåliga förlorare.

Briatore lät sig inte nedslås av detta utan fortsatte sitt korståg vid ett möte med den italienska pressen. Där menade han att eftersom Brawn GP är ett nytt team ska de inte ha rätt till vare sig ersättning för tv-sändningar eller resor. Alla team i Formel 1 som varit där i tre år har rätt till dessa pengar från FIA. Bernie Ecclestone har sagt att Brawn GP ska få pengarna eftersom de egentligen bara är en fortsättning av Honda F1.

Vid ett möte i december sade F1-teamens egen förening, FOTA, att de gick med på att teamet, som då inte hade något namn, om de klarade av att överleva skulle få pengarna Honda skulle ha haft. Briatore var med vid det mötet.

När han påmindes om detta av journalisterna svarade Briatore att ”det var ju vid jultid och nu är julen över”.

Hörde jag någon säga ”tomte!”.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!