100301-flodin i topp

Flodin i topp – överallt!

Patrik Flodin har inlett vintersäsongen på bästa tänkbara sätt. Efter seger i den andra SM-deltävlingen i Sandviken toppar han nu inte bara SM utan även VM och ryska mästerskapen!

– Känns underbart, säger Patrik efter sin mycket starka insats i SM-deltävlingen Vinterpokalen som kördes i Sandviken under fredagen och lördagen.

Patrik och hans co-driver har inlett den här säsongen mycket starkt. Seger i Rally Peno, som var premiärtävling i ryska mästerskapen och med seger i GrN-VM i Rally Sweden var siktet inställt på seger även i Vinterpokalen.

Och det gick lika bra även den här gången. De hade ett näst intill felfritt rally där de kammade hem sträcksegrarna på sex av de åtta inledande sträckorna.

– Växelspaken small av på sista sträckan och då trodde jag att vi skulle tappa totalledningen, pustar Patrik ut.

Men marginalen räckte till totalseger och Mats Jonsson fick se sig slagen med 7,7 sekunder. Jonsson vann den trimmade 4WD-klassen i sin Ford.

Siktet är nu inställt på fler tävlingar i VM, närmast i Mexico, men tidsfristen är kort. Anmälningstiden löper ut på tisdag och Patrik behöver sponsorer.

Vinterpokalen Totalt

1. Patrik Flodin 1:08:13,3
2. Mats Jonsson 1:08:21,0  +7,7
3. Tommy Vestlund 1:09:15,2  +1:01,9
4. Jimmy Joge 1:09:20,4  +1:07,1
5. Jonas Wigren 1:09:25,3  +1:12,0

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!