060906_stcc

Förarförening i STCC

STCC-förarna går samman, denna gången utanför banan. Nu bildar de Drivers Club Sweden för att bli slagkraftiga i beslutsfrågor.

- Vi gör det här för att effektivt ta upp frågor som berör förarna på ett eller annat sätt, säger Driver Clubs ordförande Richard Göransson, regerande STCC-mästare.. 

Drivers Club Sweden är en förarförening som består av samtliga STCC-förare. Förarna går samman med sina åsikter till olika beslutsorgan, såsom STCC AB, Banägare, Bilsportförbundet eller klubbarna. 

Har ni upplevt att ni inte fått er röst hörd tidigare?

- Absolut inte. Det här är bara en bättre arbetsform. Vi kan i lugn och ro diskutera med varandra, enas om saker som ska förbättras eller ändras och framföra dessa på ett effektivt sätt. 

Det har tidigare gjorts försök att bilda förarförening i STCC men det har fallit på gund av allt för många frågor som enbart gynnade enskilda förare och inte hala gruppen.

- Nu kan vi ha en tajt dialog med de som beslutar och de vet att när vi framför en åsikt så har vi diskuterat den tillsammans innan. 

Drivers Club Sweden bildades av Richard Göransson, Robert Dahlgren och Carl Rosenblad. Talesmän blir Göransson och Dahlgren, Rosenblad blir ansvarig för säkerhetsfrågor. Drivers Club-logotypen är designad av Robin Rudholm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!