061020_f1

Förartiteln viktigast säger Fernando Alonso

Inför söndagens F1-final säger Fernando Alonso att det är förartiteln som räknas, inte bara för honom själv utan för alla. Ingen kommer om tio år att komma ihåg vem som vann konstruktörs-VM 2006, säger Alonso.

- Titta på all reklam som sitter längs vägarna. Det är antingen jag eller Michael Schumacher som syns, inte Renaults eller Ferraris logotyper. Fernando Alonso leder med tio poäng före Schumacher och behöver bara ta en poängplats så är han världsmästare. Schumacher måste i sin tur vinna och Alonso bli poänglös för att han ska bli mästare. I konstruktörsmästerskapet leder Renault med nio poäng före Ferrari. Teamens båda bilar kan plocka poäng.

- Kan jag hjälpa Renault att bli mästare så gör jag det, säger Alonso, men förartiteln är viktigare. Alonso går nästa säsong över till McLaren-Mercedes.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!