Foto: Mark Horsburgh

Ford drar sig ur V8 Supercars

Ford bekräftade under natten att de drar sig ur V8 Supercars, ett meddelande som orsakat stor uppståndelse i Australien.

”Vi kommer att göra om hela vår affärsverksamhet, från produkter till kundupplevelse, något som innebär stora investeringar. Detta gör att vi har tvingats ta svåra beslut, som att inte förnya våra kontrakt med V8 Supercars-teamen efter 2015-säsongen,” löd ett pressmeddelande från Ford Australien.

Rykten kring Fords utträde från mästerskapet har pågått under flera månader efter att de tillkännagav slutet på lokal tillverkning av gatbilar i Australien tidigare i år.

Sex Ford-bilar väntas dock tävla i V8 Supercars nästa år, där Ford kommer ha ett begränsat samarbete med teamen innan de helt lämnar sporten 2016, med fyra bilar i Ford Performance Racing och de kvarstående två i Dick Jonson Racing/Penske och Super Black Racing.

Ford kommer att tävla med den nya FG-X Falcon-modellen nästa år som har utvecklats tillsammans med Ford Performance Racing-teamet.

”Vi är stolta över att lansera FG-X Falcon-modellen 2015. Vi kommer att förse teamen med teknisk support under 2015 men vi kommer inte förnya våra kontrakt med dem efter säsongen. Vi är stolta över våra team och vår historik i mästerskapet, men vi har tagit det här beslutet så att vi kan fokusera på bra produkter och kundupplevelser,” fortsatte uttalandet från Ford.

Fem biltillverkare kommer stå på startlinjen i V8 Supercars 2015 med Ford, Volvo, Holden, Nissan och Mercedes.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!