Foto: V8 Supercars

Ford-seger i Bathurst 1000 - Mattias Ekström tia

Ford tog hand om segern i klassiska V8 Supercars-långloppet Bathurst 1000 medan Mattias Ekström säkrade en stark tiondeplats tillsammans med Andy Priaulx.

Förarduon Mark Winterbottom och Steven Richards tog hand om totalsegern framför favorittippade Holden-duon Jamie Whincup och Paul Dumbrell efter en spännande avslutning.

Kampen om ledningen var hård mellan Ford och Holden. Winterbottom ledde tävlingen i slutskedet men fick se sin ledning snabbt krympa under de sista varven efter en hård attack av Whincup. De båda var jämsides under sista varvet, men Winterbottom lyckades hålla undan och tog Fords första seger sedan 2008 i 1000-kilometerstävlingen.

Mattias Ekström startade från 18:e plats men lyckades tidigt i tävlingen jobba sig upp i topp tio. En bit in i tävlingen låg Ekström på pallplats och efter förarbytet ledde Priaulx tävlingen under en period, dock främst på grund av en annorlunda depåstoppstrategi jämfört med ledarna.

I slutskedet såg det ut som Ekström och Priaulx var på väg att skrälla med en pallplats då svensken låg inom räckhåll att köra i mål utan fler depåstopp. Men på grund av däcksvibrationer tvingades duon till fler depåstopp och föll ned till en slutgiltig tiondeplats, 48 sekunder från ledarna efter 161 varv.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!