Ford till STCC inför byte till TCR

Ford kommer att stå på startlinjen i årets STCC-säsong med teamet Brovallen Design som förberedelse inför byte av reglemente.

– Huvudorsaken till att vi byter samarbetspartner är att vi förbereder oss för STCC:s kommande reglemente och där har Ford redan en färdig lösning, säger teamägare Tobias Johansson.

Teamet kommer att driva två bilar i år, med ambitionen att expandera till tre, där Rasmus Mårthen, som tävlade för dem förra året, är den hittills bekräftade föraren.

– Målet är att få ut minst två bilar, helst tre, säger Johansson.

Brovallen Design har tävlat med Kia i STCC under de senaste tre åren och bytet till Ford kommer inför det ryktade men ännu ej officiellt bekräftade bytet av reglemente till TCR inför nästa år.

– Samarbetet har varit riktigt bra och jag vill tacka Kia för de här åren, säger Johansson.

Teamet har ännu inte visat de nya Ford-tävlingsbilarna, men väntas göra det senare i veckan i och med att säsongen startar nästa helg i Skövde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!