Ford visar tävlingsversionen av GT

Ford drar täcket av supersportbilen GT i tävlingsversion – ska köras i nästa års upplaga av Le Mans.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I januari visade Ford upp nya supersportbilen GT på bilsalongen i Detroit, en bil som ska föra arvet av Le Mans-vinnaren GT40 vidare. Under helgen gick som årets upplaga av Le Mans av stapeln och i samband med det passade Ford även på att visa upp tävlingsversionen av nya GT. Den fick dock inte vara med och tävla i år, men nästa år får den vara med och göra upp om pallplats i LM GTE-Pro-klassen.

Racingdebuten sker dock i januari under 24-timmarsloppet på Daytona, Florida.

Drivlinan grundas på densamma som i gatbilen, alltså en dubbelturboladdad EcoBoost V6 på 3,5 liter. Exakt vilka modifieringar eller hur mycket effekt tävlingsversionen levererar delar Ford dock inte med sig av i nuläget. Exteriört har tävlingsversionen fått en mer aerodynamisk kaross med bland annat en stor bakre vinge, gigantisk diffusor och en stor splitter, samt sidmonterade avgasutblås.

Enligt Ford är modellen inte endast utvecklad för att tävla i LM GTE-Pro-klassen utan några av dess innovationer kommer även att nyttjas på gatversioner. Så som exempelvis den förbättrade aerodynamiken samt lättviktskonstruktion och den förbättrade drivlinan.

Både tävlingsversionen och gatbilen kommer att lanseras under nästa år vilket lämpligt nog sammanfaller med Fords 50-årsjubileum av 1-2-3-vinsten på Le Mans 1966.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!