Foto: Peter Klemensberger

Formel 1-bilar till Anderstorp igen…

Man vet inte riktigt hur man ska tolka vad som sägs om Anderstorps motorbana. Ena veckan ska inga tävlingar alls köras. Nu siktas det på Formel 1-bilar!

Det är Gnosjö-företagaren Hans-Erik Johansson som uppger för svt.se att han gjort ett förslag på hur banan kan rustas upp. Det handlar om stora pengar, mellan 500 miljoner och en miljard kronor. Stort spann kan tyckas.

 Planen går ut på att ha en anläggning med flera olika banor för bil- och motorcykel, hotell, bullerdämpade vandrarhem och läktare. Till detta mässhallar, restauranger, museum, helikopterplatta, sjukstuga och så vidare.

 Gislaveds kommun har gett i uppdrag åt tre olika arkitektkontor att jobba vidare på förslaget som först och främst siktar på en så kallad Grade 1-licens som tillåter F1-bilar på banan, dock i huvudsak som testverksamhet.

 Vad tror du? Kommer det att köras Formel 1 på Anderstorp igen?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!