110517-sutil-misshandel

Formel 1-förare anmäld för misshandel

Det är inte så ofta Formel 1-föraren Adrian Sutil får några rubriker men nu får han det. Force India-föraren är anmäld för misshandel.

Vad som skedde är oklart men Adrian Sutil har i alla fall anmälts för misshandel och grovt vållande till kroppskada av Eric Lux som är vd för Genii Capitals som äger Renault. Händelsen inträffade i samband med Kinas Grand Prix i år och det var på en privat fest det spårade ur. Eric Lux sägs ha lämnat platsen med ett blödande sår från halsen. Hans jurister säger:

- I skenet av de händelser som inträffade i Shanghai 17 april har Eric Lux beslutat att lämna in en anmälan mot Adrian Sutil för misshandel och grovt vållande till kroppsskada. Så snart anmälan är registrerad kommer FIA och Force India att bli informerade. Vidare drar sig inte Mr Eric Lux för att vidta åtgärder mot ytterligare personer som misstänks vara inblandade, meddelar Lux jurister i ett pressmeddelande.

Adrian Sutil har tidigare bett om ursäkt och sagt att det aldrig var hans mening att skada någon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!