Foto: Formel E

Formel 1-mästaren kör Formel E

2016 års Formel 1-mästare Nico Rosberg har provkört Gen2 – nästa års Formel E-bil. En skakande upplevelse av filmen här att döma.

2016 års världsmästare i Formel 1, Nico Rosberg, har tagit plats i en formelbil på nytt. Dock ej en Formel 1-vagn utan Gen2, nästa års bil för den elektriska serien Formel E.

Otränad eller bara ovan vid biltypen, Nico hade problem att handskas med såväl acceleration, bromsar som inställningar av bilen. Över radion hör vi hur han i desperation frågar om råd rörande reglage (åt vilket håll de ska vridas) och andfådd imponeras han av bilens prestanda. Mer än en gång är han nära banans barriärer.

Med tanke på att serien Formel E i dag omfattar en mängd förare med Formel 1-erfarenhet, senast att ansluta är veteranen Felipe Massa, är det inte konstigt att frågan dök upp under den efterföljande intervjun. Men något inhopp i serien är inte aktuellt för tillfället, menar Nico, som är nöjd med situationen som den är.

Efter 2016 års Formel 1-titel valde han överraskande att lägga hjälmen på hyllan. Dock är han kvar som ambassadör för sitt gamla stall Mercedes – som ställer upp med ett fabriksstall Formel E

 säsongen 2019/20.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!