Formel 4-bil välter på något vis inte efter krasch

Det är alltid läskigt när formel-bilar välter. Sättet som föraren sitter på, med huvudet utanför själva bilen, gör att situationer där en sådan bil hamnar uppochner kan vara direkt livsfarliga. Därför är det skönt att bilen i den här videon inte välter, trots att det var mycket nära.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Videon är från en Formel 4-tävling i USA där tre förare försöker sig på att köra i bredd in i en snabb högerkurva på Mid-Ohio. Som man kan förvänta sig gick det inte så bra, utan bilen på insidan får kontakt med bilen i mitten. Föraren i mitten har då inget att sätta emot när hans bil hjälplöst glider in i sidan på bilen på utsidan, något som skickar upp den på två hjul. 

På något vis välter inte bilen trots att den glider på sidan in i en sandfålla i en nästan 90-gradig vinkel. Istället slår den ner igen på alla fyra hjul efter en kort stund i luften. Man kan lugnt säga att föraren hade turen med sig.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!