Första bilderna på nya Alfa Romeo-racern

De första bilderna på Alfa Romeo Giulietta i tävlingsversion har släppts. Bilen är byggd av italienska teamet Romeo Ferraris till det nya touring car-mästerskapet TCR International Series.

Bilen är byggd enligt TCR-reglementet vilket innebär framhjulsdrift, cirka 330 hästkrafter och en vikt på strax under 1300 kilo.

Originalplanen var att teamet skulle göra debut med bilen i TCR-finalen på stadsbanan Macau senare den här månaden. Men på grund av förseningar blir det debut nästa säsong istället.

– Det har varit ett tufft arbete då vår ambition var att tävla med bilen innan säsongens slut. Nu är bilen äntligen klar och motorn är testad i bänk med lovande resultat. Vi är redo att inleda den tekniska utvecklingen på bana, säger Mario Ferraris, vd för Romeo Ferraris.

Teamet planerar att bygga 10 stycken Giulietta TCR-bilar inför säsongsstarten i april 2016 och bilen kommer att kosta 98 000 euro.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!