090107-dakar-09-dödsfall

Första dödsfallet i årets Dakarrally

Dakarrallyt som pågår för fullt i Sydamerika har krävt sitt första dödsoffer. Det är den franske mc-föraren Pascal Terry som avlidit efter ännu oklara omständigheter.

Det var under söndagens sträcka av Dakarrallyt som den franske motorcyklisten Pascal Terry försvann spårlöst. Sedan dess har man letat och natten till i dag, onsdag, hittade man honom död – årets tävlings första och förhoppningsvis enda dödsfall.

Tävlingsorganisationen uppger att han hittades i ett otillgängligt område med väldigt tät vegetation, liggandes 15 meter från sin motorcykel. De uppger också att han hade tagit av sig hjälmen och sökt skydd samt hade mat och vatten bredvid sig. Han hade dessutom sänt ut ett nödmeddelande, men sökandet avbröts redan samma dag efter att arrangörerna fått felaktiga uppgifter om att han redan hade gått i mål. En polisutredning har inletts för att reda ut oklarheterna kring fransmannen död.

Pascal Terry, som blev 49 år gammal, hann bara avsluta tävlingens första sträcka, den under lördagen. Då körde han inte på en 163:e plats med sin Yamaha.

Föraren på bilden är totalledaren Marc Coma och har alltså inte med artikeln att göra.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!