Första race-Mustangen färdigbyggd

Som vi berättat tidigare kommer Camaro Cup nästa säsong att tillåta även andra ”bilmodeller”att deltaga. Nu är den första av dessa klar.

Nästa år kommer bilar med Ford Mustang-kaross att köra med Camarobilarna, och 2014 blir det tillåtet att använda även Dodge Challenger.

 Howe Racing i USA bygger bilarna och har nyss gjort klar den första Mustangen som provkörts och nu ska hårdtestas under några dagar för att se om något behöver förändras.

 Till dags dato har det beställts fyra Ford Mustang och utöver det är det sex seriösa förfrågningar på ytterligare nya bilar, lika fördelat på Camaro och Mustang.

 Till nästa år förses ju Camaro Cup (eller vad den nu kommer att heta) med nya insprutningsmotorer vilket kräver en del andra förändringar.

 Både danska DTC (Danish Thunder Cars) och norska NTCC (Norwegian Thunder Car Championship) kommer att anamma det nya motorreglementet men liksom i Sverige kommer de nuvarande Z4-motorerna att kunna användas under en övergångsperiord fram till 2014.

 Klassen kommer att köra tillsammans med STCC –  Elitserien i racing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!