Volvo S60 Polestar V8 Supercars Foto: V8 Supercars

Första segern för Volvo i V8 Supercars sedan 1986

Scott McLaughlin tog Volvos första poänggivande seger i V8 Supercars sedan Robbie Francevic in en Volvo 240 Turbo 1986 i helgens första tävling i Perth.

– Jag har en fantastisk familj bakom mig och ett fantastiskt team att jobba med. Fantastiskt... Jag kommer inte svära i TV den här gången, sa McLaughlin efter tävlingen.

Volvo Polestar Racing-föraren startade från pole position men blev omkörd i första kurvan av Craig Lowndes och ett varv senare av Russell Ingall.

Men McLaughlin passerade dem båda efter de första depåstoppen och fick kämpa sig förbi Ford-föraren Mark Winterbottom, Mercedes-föraren Will Davison och Holden-föraren Shane Van Gisbergen efter det.

När nya zeeländaren tagit sig upp i ledning igen fann han sig under hård press från Fabian Coulthard i slutskedet av tävlingen. McLaughlin lyckades hålla sig i ledningen, men bara precis och tog segern med under en sekunds marginal till Coulthard.

Chaz Mostert tog tredjeplatsen framför Ford-stallkollegan Winterbottom medan Lee Holdsworth tog femteplatsen för Mercedes-teamet Erebus Motorsport. Triple Eight-föraren Lowndes blev sexa framför Davison och bästa Nissan-föraren i form av Todd Kelly på åttonde plats.

Resultat Race 1 - Perth 400

1 Scott McLaughlin Volvo S60

2 Fabian Coulthard Holden Commodore

3 Chaz Mostert Ford Falcon

4 Mark Winterbottom Ford Falcon

5 Lee Holdsworth Mercedes E63 AMG

6 Craig Lowndes Holden Commodore

7 Will Davison Mercedes E63 AMG

8 Todd Kelly Nissan Altima

9 James Courtney Holden Commodore

10 David Reynolds Ford Falcon

...

22 Robert Dahlgren

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!