Foto: V8 Supercars

Första Volvo S60 för V8 Supercars klar

Garry Rogers Motorsport, som blir officiellt Volvo-team nästa år, har byggt klar sin första Volvo S60 i V8 Supercars-specifikation. Enligt teamägaren har man en bil och ett chassi som är nästan färdigt.

– Vi har en bil klar och ett chassi som nästan är färdigt, säger teamägare Garry Rogers.

Arbetet med Volvo S60-bilarna görs hos GRM i Australien medan motorarbetet görs av Polestar i Sverige, men första uppstart av motorn planerad till december.

– Polestar är som alla vet vår partner i projektet och de gör motorerna i Sverige. De är långt framme i arbetet, men innan vi har motorn i bilen och kör de första varven, så är det svårt att veta hur vi ligger till, säger Rogers.

Volvo var på plats på Bathurst i helgen med Polestars 508-hästars Volvo S60 Polestar Concept Car (se bild ovan) som Jim Richards, segraren av Bathurst 1000 1998 tillsammans med Rickard Rydell och Volvo, kommer att köra demonstrationsvarv med.

– Det är fantastiskt att se de andra V8 Supercars-bilarna på banan, men samtidigt är vi avundsjuka. Vi vill ut på banan så snabbt som möjligt och vi ser verkligen fram emot nästa år, säger Matt Braid, vd för Volvo Australien.

Två Volvo S60-bilar kommer stå på startlinjen i V8 Supercars nästa år, en körd av unga racingstjärnan Scott McLaughlin medan föraren för den andra bilen inte är bekräftad ännu. Rykten har pekat ut såväl nuvarande GRM-föraren Alexandre Prémat som Polestar-föraren Robert Dahlgren.

– Vi är glada att välkomna Scott till Volvo-familjen. Vi diskuterar för närvarande den andra föraren. Alexandre (Prémat) är definitivt med i diskussionen, men utvärderingsarbetet är pågående, säger Braid.

Av de nya tillverkarna i V8 Supercars har Nissan gjort bäst resultat hittills med en seger och 13:e plats i förarmästerskapet för Rick Kelly. Men Ford och Holden är fortfarande långt framför utvecklingsmässigt och Volvo är ödmjuka inför uppgiften nästa år.

– Nissan och Erebus (Mercedes) har gjort ett fantastiskt jobb i år. Så vi vet att vi har en hel del utmaningar framför oss. Vi har öppna ögon och vi inser att det kommer att ta tid för oss att komma igång. Men vi har mycket bra folk på GRM och Polestar som jobbar tillsammans för att se till att vi blir konkurrenskraftiga och att vi kommer igång på rätt sätt, säger Braid.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!