Förundersökning inledd mot Audi Motorsport-chefen

Mardrömmen för Audi Motorsport-chefen Dr Wolfgang Ullrich ser ut att fortsätta då österrikisk polis inlett en förundersökning i fallet där tysken beordrat en av sina förare att köra av två Mercedes-förare.

Ullrich beordrade Audi-föraren Timo Scheider att köra av två framförvarande Mercedes-förare i sista tävlingen på Red Bull Ring för en månad sedan.

Tyska motorsportförbundet DMSB meddelade sitt straff för incidenten i förra veckan där Ullrich förbjuds besöka återstående DTM-tävlingar, Scheider uteslöts från helgens tävlingar i Moskva och Audi Motorsport ska betala böter på cirka två miljoner kronor.

Men fallet ser ut att ta en ny tvist då en åklagare i Leoben, som ligger nära Red Bull Ring i Österrike, har inlett en förundersökning i fallet där både Ullrich och Scheider ska förhöras.

– Vi undersöker föraren och den påstådda anstiftaren vad gäller tvång och hot gentemot fysisk säkerhet, sa en talesman för åklagaren i Loeben.

Audi Motorsport har bekräftat att en undersökning pågår men kommenterar inte fallet ytterligare innan en eventuell dom.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!