070419_fotboll

Fotbollsmästerskapet tar form

Nej, du har inte hamnat på fel hemsida! Det har länge pratats om en ny formelbilsserie med topplag i fotboll som huvudsponsorer. Nu börjar serien ta form.

Nya serier för formelbilar poppar upp överallt tycks det som. Men Superleague Formula har i alla fall en helt egen idé. Varje bil i serien skall vara lackerad i ett fotbollslags färger, och det är även dessa som står för fiolerna. Meningen är förstås att locka över fotbollsfansen till motorbanan. Man kan bara hoppas att vi slipper huliganerna i publiken.

När serien presenterades officiellt för ett par veckor skedde det på San Siro-stadion i Milano. AC Milan är därmed ett av lagen som skall vara med, de andra klara är PSV Eindhoven, Olympiacos och FC Porto. Fler lär behövas. Inga förare nämns ännu.

I samband med loppen skall det vara konserter och annat som kan locka barnfamiljer. Fansen ska få träffa förare och fotbollsspelare i de öppna depåerna.

Bilarna är byggda av Panoz och skall förses med V12-motorer på cirka 750 hästkrafter. Kick-off är beräknat till augusti i år men det blir en kort serie 2008, bara ett par månader. 2009 säger man sig vara redo för full omgång.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!