Foto: Audi Communications Motorsport / Audi Communicatio

Framgångar för Sandström, Rosenblad i Spa 24h

I fredags berättade vi att helgens 24-timmarslopp hade dubbelt upp i svensk- och Teknikens Värld-intressen. Och det gick bra! Edward Sandström nådde en fjärdeplats totalt och Calle Rosenblad en andraplats i sin klass.

I gångna helgens 24-timmarslopp på klassiska Spa-Francorchamps i Belgien var det inte bara en utan två tävlingsförare med stark Teknikens Värld-koppling representerade. Och resultaten är riktigt hedervärda. Fjärdeplats totalt för Edward Sandströms team i en Audi R8 LMS med startnummer 26. Andraplats i sin klass för Calle Rosenblad.

Med en tid på en minut och 51 sekunder efter loppets segrare (team WRT, med samma bilmodell och beteckning) tog sig Edward Sandström, tillsammans med teamkollegorna Stephane Ortelli och Gregory Guilvert i mål. Del av anledningen till att pallplats missades finns i att Edward Sandström råkade ut för en explosion i en bromsskiva, och därmed bromsverkan på endast tre hjul, i närmare 260 km/h på väg in mot en chikan. Situationen ordnade upp sig, men bytet av bromsskiva tog några minuter.

Calle Rosenblads team tog sig i mål på en andraplats i klassen GTR.

Edward Sandströms team är nu uppe på andra plats i sammandraget i Blancpain Endurance Series.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!