Foto: www.lestrup.nu

Fredrik Lestrup vann på Zandvoort

Det är mycket nu för stockholmaren Fredrik Lestrup. Han flyger jämt och ständigt mellan Australien och Europa för att köra racerbil. Och han vinner.

I det australiensiska Dunlop V8 Supercars-mästerskapet kan det tyckas att resultaten inte är så bra, men han har en trettondeplats som bäst och det får anses vara godkänt av en rookie som kör ny bil på för honom nya banor. Fredrik Lestrup ligger på 17:e plats totalt av 36 förare.

I Europa tävlar han för Besaplast Racing tillsammans med Franko Kovac och Martin Tschornia. Två 12-timmars race har det blivit så här långt och resultatet är två klassegrar.

Den första kom i mars på italienska Mugello där teamet använde sig av sin Mini. Helgen som gick var det dags för Zandvoort och då plockades den andra bilen, en Audi TT-RS, fram och det blev ny seger och sjätteplats totalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!