Fredrik Lestrup med sin Holden V8 Supercar Foto: Fredrik Lestrup Racing

Fredrik Lestrup visar sin V8 Supercar

I veckan visades Volvos bil för Australiens V8 Supercar-mästerskap. Och nu är det dags för Fredrik Lestrup att presentera sin satsning.

Volvo och Fredrik Lestrup tävlar inte i samma mästerskap men tävlingshelgerna är gemensamma. Fredriks bil är aningen äldre och han kör i ett mästerskap som heter Dunlop V8 Supercar.

 Bilen är en Holden V8 Commodore och ägs/drivs av Rsport RACE Engineering. Bilen ägdes tidigare av Garry Rogers Motorsport, samma team som i år driver Volvo Polestar med Robert Dahlgren som en av förarna.

Sedan Fredrik Lestrup testkörde V8 Supercars i slutet av förra året har allt gått med en rasande fart och sponsorer från såväl Australien som Europa har ställt upp. Bland dessa den numera exklusiva svenska klocktillverkaren Halda 1887 som även stöttar Formel 1-föraren Marcus Ericsson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!