Stéphane Peterhansel Foto: FREDERIC LE FLOCH

Frustrerad Peterhansel i Dakarrallyt

Dakarrallyt fick ett trist slut tävlingsmässigt. Stéphane Peterhansel tvingades lämna över segern till teamkamraten Nani Roma.

Med tre dagar kvar av Dakarrallyt beordrade Mini-teamet X-raid sina förare Nani Roma och Stéphane Peterhansel att hålla ställningarna, det vill säga 1-2 och inte riskera något.

Peterhansel var frustrerad över beslutet och sa att han inte trodde teamet skulle göra så. Men han backade av och förlorade tid mot Roma.

Men på näst sista dagen fick Nani Roma punktering och Peterhansel passerade. När de kom fram till de öppna dynerna stannade Peterhansel och erbjöd Roma att köra först. Denne tackade nej varför Peterhansel körde i mål med 20 sekunders ledning inför sista etappen.

Då inte Peterhansel brutit mot teamorder, som en kvällstidning utan kunskap skrev, tycker man att han borde få vinna. Men icke.

Med uppenbara order från teamledningen körde han långsamt mot slutmålet och lät Nani Roma få segern, exakt tio år efter att han vann Dakarrallyt på motorcykel. Sedan dess har han hållit sig till fyra hjul.

Stéphane Peterhansel förklarade att han inte alls var sur på sin gode vän Nani Roma utan gratulerade honom. Men han gillade inte sättet tävlingen avgjordes på.

Jag blir inte förvånad om tolvfaldige Dakar-segraren Stéphane Peterhansel kör något annat märke nästa Dakar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!