090817-stcc-karlskoga-09 Foto: Mediaempire/Tony Welam

Full fart i STCC igen

Veteranen Janne ”Flash” Nilsson och Robert Dahlgren blev huvudpersonerna vid STCC på Karlskoga när serien gjorde comeback efter sommaruppehållet.

Robert Dahlgren stod i första startruta i heat ett och allt var upplagt för seger. Men in i första kurvan blev han avknuffad och kom ut som en av de allra sista.

Janne Nilsson var den som skickade på Dahlgren en liten smäll och Polestarteamet lämnade in protest mot detta efter loppet. Denna avslogs dock.

Richard Göransson hade bästa utsiktsplats för incidenten och var övertygad om att ”Flash” skulle bestraffas så han avvaktade in i mål och slutade tvåa före sin teamkamrat i West Coast Racing, Robin Rudholm. Tabelledande Thed Björk fortsatte sin segerlösa rad i årets STCC men tar hela tiden poäng. Nu fyra.

Tommy Rustad som kämpat sig tilll en andraplats bara ett par poäng efter Björk blev helt poänglös i Karlskoga. Ett mystiskt elfel gjorde att hans Volvo C30 stannade, startade och stannade igen.

Robert Dahlgren fick revansch i andra heatet. Från tredje startruta tog det honom bara några varv att ta sig upp i ledning och där stannade han loppet ut.

Janne Nilsson gjorde en makalös tjuvstart och tog sig från åttonde till andra plats men fick där en tryckare och föll tillbaka. Än mer så när han förstås fick bestraffning för tjuvstarten.

Mattias Andersson gjorde sitt bästa STCC-lopp i år, kanske någonsin, och blev tvåa i sin Alfa Romeo före Robin Rudholm.

Thed Björk återigen fyra, utökade sin totalledning, och har nu Richard Göranssom som närmaste utmanare.

VW-teamet med sina gasdrivna Scirocco fick sin bästa placering hittils, men den kom inte genom försteföraren Fredrik Ekblom som bröt båda loppen.

I stället var det junioren Patrik Olsson som knep sjätteplats i andra heatet efter att ha startat först tack vare omvänd startordning.

 

 

Resultat race 1

1) Jan Nilsson, BMW 320si

2) Richard GöranssonBMW 320si

3) Robin Rudholm, BMW 320Si

4) Thed Björk, BMW 320si

5) Mattias AnderssonAlfa Romeo 156

6) Robert Dahlgren, Volvo C3

7) Tomas Engström, Honda Accord

8) Patrik Olsson, VW Scirocco

 

Race 2

1) Robert Dahlgren

2) Mattias Andersson

3) Robin Rudholm

4) Thed Björk

5) Richard Göransson

6) Patrik Olsson

7) Pontus Mörth, Chevrolet Lacetti

8) Jan Nilsson

 

Mästerskapet efter sex av nio deltävlingar

1) Thed Björk, 67

2) Richard Göransson, 59

3) Tommy Rustad, Volvo C30, 55

4) Robin Rudholm, 54

5) Jan Nilsson, 46

6) Robert Dahlgren, 43

7) Mattias Andersson, 38

8) Tomas Engström, 31

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!