060920_karting

Fyra svenskar i karting-VM

Den 1 oktober körs VM i karting på klassiska Angerville i Frankrike. 140 deltagare i två klasser gör upp om titeln som världsmästare och fyra svenskar finns med i den ena klassen.

Klasserna de tävlar i kallas Intercontinental A (ICA) och Formel A. Bägge är med encylindriga 100 cc motorer som varvar över 20 000 r/min men de har olika trimningsgrader, Formel A är den något snabbare.

VM i Formel A och ICA har tidigare kallats för Världens hårdaste VM. I Formel A tävlar i år ingen svensk men i ICA har fyra mycket talangfulla herrar kvalat in sig och ska köra mot de riktigt tunga namnen.

Yngst i hela startfältet är 15-årige Gustav Rickhamre från Stockholm som tävlar för Södertälje Kartracing Club.

- Det känns väldigt häftigt att ha kvalat in på den här nivån bara drygt ett år efter att jag ledde MKR-serien (en av de tre stora serierna i Sverige), säger Rickhamre. Men jag är stolt att tävla för Sverige och kommer bara att göra mitt bästa.

Utöver Gustav Rickhamre kör även Kevin Engman, Joel Johansson och Marcus Ericsson som gjorde sig känd i våras genom att bli förste svensk att vinna ett lopp i det italienska öppna mästerskapet, Open Masters, som anses vara en av de hårdaste racingserierna i världen.

Den 1 oktober drabbar de samman på Angervillebanan i Frankrike, hela spektaklet sänds på Eurosport.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!