110804-polestar-tarquini

Gabriele Tarquini klar för STCC

WTCC-föraren och forne världsmästaren Gabriele Tarquini sluter upp med Tommy Rustad för två tävlingar med Volvo Polestar i STCC.

Efter att Volvo Polestars förare lämnade teamet tidigare i veckan har Volvo Polestar-stallet gjort klart med WTCC-mästaren Gabriele Tarquini om att köra två STCC-tävlingar i augusti. 

– Vi är väldigt glada att ha Tarquini klar. Oavsett hans tidigare meriter från Formel 1 och mästartitlar i BTCC, ETCC och WTCC, det som imponerar minst lika mycket är hur bra jobb han gör i WTCC i år. Vi ser fram emot att ta del av hans talang i STCC nu och vi hoppas han kommer kunna köra in viktiga poäng för oss i STCC teammästerskapet, säger Volvo Polestars teamchef Christian Dahl i ett pressmeddelande. 

Bilen som Gabriele Tarquini ska ratta känner han igen från WTCC, där Robert Dahlgren kör en Volvo C30 Drive. I stället för turbomotor drivs STCC-bilen av en etanolmotor utan överladdning.

Men trots topprekryteringen är Polestar-teamet försiktiga i hur mycket Tarquini faktiskt kan göra för stallet på Karlskoga och på Jyllandsringen. 

– De två banorna är de sämsta för framhjulsdrivna bilar i serien och där är topp-fem en prestation. Men samtidigt är dessa extrema förhållanden idealiska för att testa hur fort och Tarquini och Polestar kan fogas ihop som ett team, vilket är av naturligt intresse för oss om vårt motorsportprogram växer, säger Volvos motorsportdirektör Derek Crabb och hintar om att Volvo kanske kommer etablera sig ytterligare i internationell racing. 

Även Gabriele Tarquini är peppad inför de kommande tävlingarna.

– Jag ser fram emot detta. Jag har tävlat mot Volvo Polestar och Volvos C30 tävlingsbil i WTCC i år så jag vet att det är ett professionellt team med en väldigt bra bil och seriösa ambitioner. Det ska bli mycket spännande, säger Gabriele Tarquini.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!