060210_berger Foto: BMW

Gerhard Berger ny delägare i Toro Rosso

Förre F1-föraren Gerhard Berger är tillbaka i F1, men nu som delägare i nystartade Scuderia Torro Rosso. 50 procent av aktierna är numera i Bergers ägo som även blir konsult åt Red Bulls F1-stall.

Förre F1-föraren Gerhard Berger är tillbaka i branschen, dock inte som förare, men som delägare i Scuderia Toro Rosso. Berger har köpt femtio procent av aktierna i stallet. Samtidigt kommer Berger att agera som konsult för Red Bulls hela Formel 1-verksamhet. Berger har inte varit involverad i F1 sedan han lämnade positionen som Motorsport Director i BMW Motorsport. Nu har han lockats tillbak av sin gode vän, och österrikiske landsman, Dietrich Mateschitz som äger Red Bull och två F1-stall. Enligt denne var Berger för arton år sedan den förste sportsman som öppet drack Red Bull och har starkt bidragit till sportdryckens popularitet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!