Mattias Andersson i sin Dacia. Foto: Daniel Ahlgren

Glada miner efter Dacias första pallplats i STCC

Mattias Andersson säkrade Dacias första pallplats någonsin i STCC under helgens första tävling på Göteborg City Arena.

– Vår bästa helg hittills med Dacia Dealer Team. Härligt att äntligen få ta den här satsningen hela vägen upp på pallen. Det har alla inblandade gjort sig förtjänta av, säger Andersson.

Andersson startade trea tack vare omvänd startordning i första tävlingen och lyckades ta en placering i starten. Dacia-föraren utmanade sedan BMW-föraren Erik Jonsson om ledningen i början av tävlingen, men tappade senare och blev passerad av Kia-föraren Linus Ohlsson.

– Han (Erik Jonsson) blockerade och gled ut vilket gjorde det både svårt och riskabelt att försöka ta sig om. Jag gjorde ytterligare ett försök att köra om, men missbedömde situationen något och tvingades i stället släppa Linus Ohlsson förbi mig, säger Andersson.

Dacia-föraren har gjort en stark start på säsongen hittills och är femma i mästerskapet med femte plats som hittills sämsta placering i tävling.

– Det var skönt att ta den första pallplatsen med Dacia. Nu satsar vi vidare mot första segern, säger Andersson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!