070510_goeransson_tyskland

Göransson tar sig an Nürburgring i helgen

I helgen ska Richard Göransson värma upp inför STCC på Mantorp om två veckor. Det gör han genom att tävla på legendariska nordslingan i en BMW Z4 M. Dessutom ska han köra ett utvecklingstest åt BMW Motorsport.

Helgens tävling på Nürburgring Nordschleife är ett utav två uppvärmningslopp inför 24-timmarsloppet på samma bana den 9-10 juni. VLN Langstreckepokal kallas tävlingen som Richard Göransson ska delta i tillsammans med rutinerade Claudia Hürtgen och Johannes

Stuck. De kommer att dela en BMW Z4 M.

Innan helgens lopp kommer Richard även att köra ett utvecklingstest åt BMW Motorsport. Men det testet kommer att utföras på den kortare GP-slingan av Nürburgring.

För att Richard ska ha full koll på nordslingan har han tränat genom att spela dataspel. Det kan behövas då banan anses vara den mest utmanande och kompletta i världen med sin sträckning på över två mil.

Richard själv säger att det känns skönt att komma iväg och tävla och förhoppningsvis kan detta vända motgångarna som han upplevt i STCC.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet