070207_alx

GP2 inte målet för Alx Danielsson

Teknikensvarld.se träffade oförhappandes racerföraren Alx Danielsson på Arlanda. Medan Jonas Borglund lämnade tillbaka en begagnad Opel Astra fick PeO Kjellström en exklusiv intervju med racerstjärnan.

Hej Alx, hur går det med dina framtida racingplaner?

– Säg så här, GP2 är inte något huvudmål för mig. Det är, och har alltid varit, Formel 1. I dagsläget får jag ingen toppsits i GP2, då är det bättre att bli testförare i ett F1-stall och få mil i kroppen.

Du kommer alltså inte att tävla i år?

– Jo, det kommer jag. Dels skall jag köra Porsche Carrera Cup i Sverige inom ramen för mitt eget team, Danielsson Motorsport. Men det är inte omöjligt att det blir inhopp i andra klasser. Till exempel GP2 i ett bra team om någon förare hoppar av. Eller varför inte ChampCar i USA.

Du var på god väg att få en testsits i Formel 1 om jag är rätt informerad.

– Ja det var jag, men en annan förare kom med en otroligt stor säck med sponsorpengar och det kunde jag inte matcha. Men jag har kontakt med en massa olika stall i F1, och jag har även testet med Renault att se fram emot.

Testet med Renault får Alx Danielsson som pris för sin numera klara totalseger i World Series Renault.

Alx Danielsson kör just nu omkring i en (rätt hemsk! reds anm.) Toyota Supra, lackerad i lila metallic.

- Det är min flickväns urskuldrar han sig snabbt. Jag var tungen att lämna tillbaka en lånebil jag hade. Supran är till salu om du är...

Nej tack! Och teknikensvärld.se hoppas snart få se dig i något betydligt snyggare. Och snabbare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!