Foto: Porsche

Gustav Malja trea på Hockenheim

En pallplats för Gustav Malja under säsongens näst sista lopp i tyska Porsche Carrera Cup. Skåningen slutade tolva i serien under sin debutsäsong.

Gustav Malja som kör sin första säsong i tyska Porsche Carrera Cup

-serien har nu tagit steget upp på podiet. Under första deltävlingen på Hockenheim i helgen knep han tredjeplatsen efter Thomas Preining och Michael Ammermüller.– Riktigt härligt. Vi har jobbat så hårt för det här hela säsongen, och att äntligen få stå på pallen i ett Porsche-race känns grymt. Vi har sett att den här potentialen har funnits en längre tid, men den stora skillnaden den här gången var kvalet. Jag lyckades sätta ihop mina varv där, startade långt fram, och då blev racet också betydligt enklare. Ett väldigt skönt resultat, säger Gustav Malja.

Andra loppet gav Gustav Malja en en niondeplats vilket placerar honom på tolfte plats i sammandraget nu när serien är till ända. Mästare blev Thomas Preining.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!