Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication

Gustav Malja tvåa i GP2

Skåningen Gustav Malja tog sin första pallplats i GP2 när han blev tvåa i sprintracet på Spa-Francorchamps.

Gustav Malja hade konserverat formen fint under sommaruppehållet och inledde helgens GP2-racing med att bli trea i kvalet till huvudtävlingen på lördagen.

Där gjorde han en kanonstart och ledde tävlingen i fem varv innan han passerades och slutligen föll till åttonde plats vilket samtidigt innebar första startruta i söndagens sprintrace.

Även här gjorde han en bra start och gick upp i ledning. Han orkade dock inte hålla undan för Antonio Giovinazzi men klarade andraplatsen i mål vilket är första gången för en svensk sedan Marcus Ericsson var trea i Abu Dhabi 2013.

Lyckad helg i Belgien för Gustav Maljas del. Foto: LAT Photographic.Tel: +44(0)20 8267 3000.email: la

Bra helg för Malja sålunda, men sämre för Jimmy Eriksson. GP2-fältets andre skåning har bra fart i tävlingarna men har svårt för kval och om man tvingas starta från 20:e startruta har man ingen lätt uppgift.

Eriksson körde upp sig till 15:e vilket också blev hans startplats i race två. Där blev han emellertid involverad i en incident och tvingades i depå för att byta framvinge. Han slutade på 20:e plats i heatet.

Redan nästa helg är det dags för nytt race, då på italienska Monza.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!