Gymkhana 10: Ken Block leker i Sverige

Ken Block är tillbaka sladdandes på bredd och runt, runt, runt. Denna gång är det, om än väldigt likt tidigare filmer, mer av allt och dessutom filmat i Luleå.

Ken Block och hans sponsor Hoonigans ger sig inte. Första Gymkhana-filmen kom 2008 och var spektakulär. Året efter kom uppföljaren och därefter har ytterligare sju uppföljare dykt upp på nätet och blivit virala. Men ärligt talat, vi tröttnade en aning efter några stycken. Visst är det snygg körning och snygga vinklar med höghastighetskamera, men det är mer eller mindre samma ”stunt” om och om igen.Nu har den nionde uppföljaren släppt, för i dag publicerades Gymkhana 10 och vi väljer att ge den tummen upp. Inte för att det är några direkta nya trick, utan för att Ken Block kör inte mindre än fem heta Ford-bilar; Fiesta, Focus, Mustang, Escort och F-150. Samtliga i den typiska rally/rallycross-stilen varav de tre sistnämnda inte är några nya kärror.Platserna är också fem till antalet. Han kör i Los Angeles, i Detroit, i Shamrock i Texas, i Guanajuato i Mexiko och – inte minst – i Luleå. Mycket körning från den norrländska staden bjuds på det i början av filmen. Där får han också draghjälp av Petter Solbergs son Oliver Solberg.Nog ”pratat”, nu tittar vi!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!