Här är nya Formel E-bilen

Mycket nytt inför nästa säsong av Formel E. Nytt namn, nytt reglemente och en ny bil. Och vilken bil sen… här är nästa Formel E-racer.

Internationella motorsportförbundet, FIA, kommer under vårens bilsalong i Genève visa upp nästa års Formel E-bil men redan nu väljer man att visa bilder på bygget.

Bilen, vid namn Gen2, gör debut till säsongen 2018/2019, en säsong som förutom en ny bil även har ett nytt namn, ABB FIA Formula E Championship, och ett nytt reglemente där bilarna nu ska mäkta med hela loppet och inte tvinga förarna till ett byte mitt i loppet.

– Den här bilen representerar framtiden för racing, menar Alejandro Agag, vd och grundare av serien.

– Bilen markerar en stor omställning för serien. Med sin design distanserar sig Formel E från andra motorserier, säger FIA:s president Jean Todt.

Och nog gör den det, vid sidan av dagens bil liknar den mest ett stridsflygplan. Förutom fräcka former noterar vi att bilen har ett så kallat Halo-skydd över förarens huvud. En lösning som det har velats om i Formel 1 under lång tid. Det återstår att se om lösningen kommer att finnas på den körklara Formel E-racern.

Nästa Formel E-lopp går i Santiago, Chile, nu i helgen och det med svenske Felix Rosenqvist

 i serieledning.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!